voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

4 appels

4 takjes verse tijm

150 gram rauwe hammen

4 eetlepels olijfolie

125 milliliter demi crème fraîche

2 eetlepels citroensap

500 gram raapsteeltjes


  • 1 Kook de aardappels met zout gaar in 20 minuten.
  • 2 Bestrooi de appelparten met tijm en versgemalen peper en vouw een plakje ham om elk appelpartje. Bak deze appelvinken in 2 eetlepels olijfolie lichtbruin. Gaar ze 10 minuten met deksel op de pan.
  • 3 Maak intussen een luchtige puree van de afgegoten aardappels, de rest van de olijfolie, crème fraîche, zout, peper en citroensap.
  • 4 Schep de raapsteeltjes in gedeelten door de puree en laat alles goed warm worden.
  • 5 Serveer de stamppot met de appelvinken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 17 gram