online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

ingrediënten

800 gram kruimige aardappels

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram gerookt ontbijtspek

20 gram boter

100 milliliter crème fraîche

400 gram raapsteeltjes

50 gram waterkers


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels.
  • 2 Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en maak kleine bergjes kaas op de bakplaat.
  • 3 Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze gesmolten en licht verkleurd zijn. Laat de kaaswafeltjes buiten de oven afkoelen en krokant worden.
  • 4 Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Stamp intussen de aardappels fijn en maak er met de boter en crème fraîche een romige puree van.
  • 5 Snijd de raapstelen en waterkers grof en schep ze door de warme puree tot ze licht geslonken zijn.
  • 6 Schep de spekjes en het bakvet erdoor en breng op smaak met peper.
  • 7 Serveer de stamppot met de kaaswafeltjes. Lekker met gehaktballetjes of gebakken vis.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 21 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier