voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Rabarber-bessenpotjes met meringue

Rabarber-bessenpotjes met meringue

ingredi├źnten

500 gram rabarber

2 eetlepels honing

125 gram blauwe bessen

1 keer basisrecept meringue


benodigdheden

4 ovenvaste kopjes

1 spuitzak

  • 1 Kook de rabarber met de honing en een klein scheutje water zachtjes 5-6 minuten totdat deze zacht is. Laat iets afkoelen.
  • 2 Schep de blauwe bessen erdoor (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Vul de potjes met dit mengsel tot ze 2/3 gevuld zijn.
  • 4 Schep of spuit de meringue erop.
  • 5 Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of gebruik een brander.

bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.. Ook lekker met een grove appelcompote waaraan blanke rozijnen en koekkruiden zijn toegevoegd.. Leg eens een laagje speculaas- of bastognekruimels op de bodem en verdeel daarover de vruchtencompote met meringue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 4 gram