voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
Recepten Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

ingrediënten

500 gram rabarber

1 sinaasappel

1 zakje vanillesuiker

150 gram suiker

150 gram bloem

1 eetlepel walnoot

1 eetlepel amandel

1 eetlepel pecannoten

100 gram boter

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de rabarber, het sinaasappelsap en de -rasp, de vanillesuiker en 75 gram van de suiker en kook zachtjes al roerend circa 5 minuten.
  • 2 Meng de rest van de suiker, de bloem en de noten in een kom.
  • 3 Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen in stukjes. Wrijf met de handen erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • 4 Vul de ovenschaaltjes voor 3/4 met rabarber.
  • 5 Bestrooi met het kruimeldeeg en zet 25-30 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer met de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram