voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
recepten Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

ingrediënten

500 gram rabarber

1 sinaasappel

1 zakje vanillesuiker

150 gram suiker

150 gram bloem

1 eetlepel walnoot

1 eetlepel amandel

1 eetlepel pecannoten

100 gram boter

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de rabarber, het sinaasappelsap en de -rasp, de vanillesuiker en 75 gram van de suiker en kook zachtjes al roerend circa 5 minuten.
  • 2 Meng de rest van de suiker, de bloem en de noten in een kom.
  • 3 Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen in stukjes. Wrijf met de handen erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • 4 Vul de ovenschaaltjes voor 3/4 met rabarber.
  • 5 Bestrooi met het kruimeldeeg en zet 25-30 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer met de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram