airfryer
gourmetstel
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
airfryer
gourmetstel
bereiden
bereidingstip
Neem ook eens plakjes brie of camembert in plaats van raclettekaas.. <h4>Verschillende kazen bij raclette</h4> Raclette wordt traditioneel gemaakt met de gelijknamige halfharde, Zwitserse kaas. Maar je kunt er prima mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan:<br/> • Gruyère voor een pittige, nootachtige smaak <br/> • Appenzeller met een kruidige touch <br/> • Emmentaler, iets milder en romiger <br/> • Comté, vol en licht fruitig <br/> • Een jonge of belegen Goudse kaas, lekker makkelijk verkrijgbaar <br/> . <h4>Wat mag er niet ontbreken bij raclette? </h4> Bij raclette draait het om de gesmolten kaas, maar de bijgerechten maken het gourmetfeestje compleet. Onmisbare klassiekers zijn gekookte krieltjes, augurkjes en zilveruitjes. Ook gegrilde groenten zoals paprika, courgette of champignons doen het goed. Voor wat extra bite leg je wat stokbrood op tafel en voor de vleesliefhebbers passen fijne vleeswaren zoals ham, salami of spekreepjes er perfect bij.. <h4>Receptvariaties</h4> Raclettekaas kun je vaker gebruken dan alleen op een raclette-avond. Gebruik de kaas bijvoorbeeld in een tosti voor een rijke, smeuïge vulling. Ook in een ovenschotel met aardappel en groenten geeft raclettekaas een heerlijke volle smaak. Of probeer eens een burger met gesmolten raclettekaas in plaats van cheddar. Lekker!. <h4>Wat eet je allemaal bij raclette?</h4> Raclette combineert goed met aardappeltjes, brood, groenten en vleeswaren. Vaak wordt het aangevuld met friszuur zoals augurkjes of zilveruitjes om het geheel wat lichter te maken.. <h4>Wat is raclette?</h4> Raclette is zowel de naam van een gerecht als van de kaas zelf. Oorspronkelijk komt de kaas uit Zwitserland: een halfharde kaas die wordt verwarmd en vervolgens afgeschaafd (‘racler’ betekent schaven in het Frans) over aardappels en andere bijgerechten.. <h4>Welke kaas wordt gebruikt voor raclette?</h4> Traditioneel gebruik je raclettekaas: een romige, halfharde Zwitserse kaas die goed smelt. Je kunt ook andere smeltkazen gebruiken, zoals Gruyère, Emmentaler of zelfs Goudse kaas.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 551 kcal |
| vet | 19 gram |
| verzadigd vet | 11 gram |
| koolhydraten | 59 gram |
| eiwit | 30 gram |
WEB01-SPAR-PU