voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

ingredi├źnten

150 milliliter rode wijn

2 eetlepels honing

200 gram ricotta

eetlepel tijm

1 eetlepel olijfolie

1 kleine radicchio

4 verse vijgen

50 gram pistachenoten

6 zongedroogde tomaatjes


  • 1 Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
  • 2 Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
  • 3 Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
  • 4 Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
  • 5 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
  • 7 Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.

bereidingstip

Vervang de radicchio door een andere slasoort.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 11 gram