online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

ingredi├źnten

150 milliliter rode wijn

2 eetlepels honing

200 gram ricotta

eetlepel tijm

1 eetlepel olijfolie

1 kleine radicchio

4 verse vijgen

50 gram pistachenoten

6 zongedroogde tomaatjes


  • 1 Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
  • 2 Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
  • 3 Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
  • 4 Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
  • 5 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
  • 7 Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.

bereidingstip

Vervang de radicchio door een andere slasoort.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 11 gram