voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Radijssalade met rosbief

Radijssalade met rosbief

ingredi├źnten

1 bosje radijsjes

2 theelepels witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

2 eetlepels olijfolie

1 bosje verse bieslook

10 gram rucola

10 gram waterkers

150 gram rosbief (vleeswaren)


  • 1 Leg de radijsjes een half uur in ijskoud water. Snijd het loof eraf en houd de mooie blaadjes apart.
  • 2 Snijd de radijsjes in een keukenmachine, met een dunne schaaf of met de hand in zo dun mogelijke plakjes.
  • 3 Klop een dressing van de azijn, mosterd en olie en roer de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de geschaafde radijsjes zo plat mogelijk over 4 borden en giet er een straaltje dressing over.
  • 5 Meng de rucola met de achtergehouden radijsblaadjes. Verdeel de rucola in het midden van de radijsjes en drapeer hier een paar plakjes rosbief op of naast.
  • 6 Bestrooi met nog wat peper en druppel er wat dressing over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 11 gram