online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Radijsstamppot met salami

Radijsstamppot met salami

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappels

4 bosjes radijsjes

50 gram boter

2 eetlepels arachideolie

300 gram salami

125 milliliter crème fraîche


  • 1 Kook de aardappels gaar. Was de radijsjes met loof. Snijd het loof eraf en houd apart. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de boter en de olie en bak hierin de radijsplakjes circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de salami toe en bak deze 2-3 minuten mee. Snijd het radijsloof fijn.
  • 3 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het radijsmengsel met het bakvet en het radijsloof door de aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de salami in dit recept door hamreepjes en neem rettich in plaats van radijs.. Bestrooi de radijsstamppot met gebakken uitjes.

wijnadvies

Rosédrinkers gaan bij deze radijsstamppot voor Vega Libre.


voedingswaarde

energie 840 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 23 gram