online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Ragù alla bolognese met spaghetti

Ragù alla bolognese met spaghetti

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

100 gram pancetta

500 gram rundergehakt

1 keer basisrecept soffritto

1 blik tomatenblokjes

200 milliliter rode wijn

350 gram spaghetti

125 milliliter kookroom

125 milliliter melk


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten.
  • 2 Voeg het gehakt toe en bak het in circa 10 minuten rul.
  • 3 Schep de soffritto (zie basisrecept soffritto) erdoor en verwarm circa 2 minuten.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  • 6 Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Serveer de spaghetti met de saus.

bereidingstip

Liever geen wijn? Gebruik dan vleesbouillon.


voedingswaarde

energie 1020 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 42 gram