- 1 Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 4 min. mee.
- 2 Schep de courgette en krieltjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Stoof de groenten op een lage stand, afgedekt, in 10 min. gaar.
- 3 Breng de ratatouille op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover.
bereidingstip
• Lekker met een stukje witbrood.<br/> • Je kunt ratatouille zowel warm als koud eten.<br/> • Ratatouille kruid je op zijn Provençaals: met tijm, basilicum en laurierblad. . <h4>Wat is ratatouille en wat is de basis?</h4> Ratatouille is een Frans voorgerecht, op basis van verschillende gestoomde groenten. Er zijn verschillende manieren om dit recept te maken, maar meestal worden deze ingrediënten gebruikt: courgette, aubergine, tomaat, knoflook en ui. Wat er zo uniek aan is: ratatouille begon als een eenvoudige plattelandsstamppot, maar is nu een internationaal gewaardeerd gerecht. Er is zelfs een animatiefilm naar vernoemd! . <h4>Variatietips</h4> • Ratatouille is vegetarisch, maar je kunt er ook vlees aan toevoegen. Lekkere combinaties zijn varkensvlees, biefstuk, lamskoteletten, kip en gegrilde worstjes of vis.<br/> • Liever vega? Voor extra eiwitten gebruik je tofu, tempeh, linzen, kikkererwten en/of witte bonen. <br/> • De bekende kok James Martin maakt ratatouille met uitgeholde tomaten. Die vult hij met courgette, aubergine, ui, paprika, knoflook en ui. . <h4>Serveertips: </h4> Rijst, couscous of quinoa passen goed bij ratatouille en maken het een lekkere, vullende maaltijd. Ook aardappelpuree of gebakken aardappeltjes zijn klassieke combinaties. Liever iets anders? Meng ratatouille door gekookte pasta voor een snelle en smaakvolle maaltijd.