online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

500 gram rundergehakt

2 eetlepels verse Provençaalse kruiden

600 kruimige aardappels

100 milliliter melk

1 eetlepel boter

1 ei

1 courgette

1 rode paprika

1 aubergine

1 ui

2 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

2 takjes verse tijm

150 gram oude kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul, samen met de Provençaalse kruiden, zout en versgemalen peper. Schep over in een hoge ovenschaal en zet apart.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar in ruim water met zout en giet af. Stamp met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klop het ei erdoor. Laat staan tot later gebruik.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de courgetteplakken om en om bruin en schep uit de pan. Doe vervolgens hetzelfde met de paprika.
  • 4 Giet wat extra olie in de pan en herhaal het proces met de aubergine. Fruit tot slot de ui en knoflook met de laurier en tijm een paar minuten op een lage stand in de rest van de olie.
  • 5 Schep alle groenten terug in de pan. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en schep om. Laat met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven.
  • 6 Verdeel de groenten over het gehakt in de ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Trek met een vork een patroon en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

bereidingstip

Gebruik vegetarisch gehakt voor een variant zonder vlees.

wijnadvies

Heerlijk met Eco Balance Merlot. Ook rood als Sensas Carignan en Les Barres Saint-Chinian staan helemaal open voor deze ovenschotel.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 41 gram