voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
moeilijk
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Red velvet donuts

Red velvet donuts

ingrediënten

1 eetlepel suiker

6 eetlepels melk

1 theelepel gedroogde gist

3 eetlepels bietensap

30 gram boter

190 gram bloem

1 eetlepel bloem

1 eetlepel cacaopoeder

1 ei

zonnebloemolie

100 gram poedersuiker


benodigdheden

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Rol het deeg tot circa 1 cm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek of snijd cirkels van 7 cm Ø uit het deeg en een kleinere cirkel van 3 cm Ø voor het gat.
  • 2 Leg de donuts op de bakplaat en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 3 Verhit een laagje olie in een pan tot 170ºC. Bak de donuts in de olie een voor een in circa 1 minuut aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 eetlepels bietensap. Haal de donuts door het glazuur en laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram