voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Regenboogplaat met beenham

Regenboogplaat met beenham

ingrediënten

2 rode uien

1 aubergine

2 rode puntpaprika’s

250 gram broccoli

2 winterwortels

200 gram cherry-/kerstomaatjes

450 gram aardappelpartjes

450 gram aardappelpartjes

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

400 gram beenhammen

4 takjes rozemarijn


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenten en aardappels als de kleuren van de regenboog per soort in rijen over een bakplaat.
  • 2 Bestrooi met zout en peper en besprenkel royaal met olie. Zet de bakplaat 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Bestrijk de beenham met een beetje olie en steek met de takjes rozemarijn tussen de rijen groenten. Rooster de regenboogplaat nog circa 5 minuten verder in de oven.

wijnadvies

Bij dit kleurrijke gerecht gaan we voor Red Blauer Zweigelt: Oostenrijks rood, gemaakt van een blauwe druif, smaakt heerlijk bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 25 gram