voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Regenboogplaat met beenham

Regenboogplaat met beenham

ingrediënten

2 rode uien

1 aubergine

2 rode puntpaprika’s

250 gram broccoli

2 winterwortels

200 gram cherry-/kerstomaatjes

450 gram aardappelpartjes

450 gram aardappelpartjes

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

400 gram beenhammen

4 takjes rozemarijn


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenten en aardappels als de kleuren van de regenboog per soort in rijen over een bakplaat.
  • 2 Bestrooi met zout en peper en besprenkel royaal met olie. Zet de bakplaat 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Bestrijk de beenham met een beetje olie en steek met de takjes rozemarijn tussen de rijen groenten. Rooster de regenboogplaat nog circa 5 minuten verder in de oven.

wijnadvies

Bij dit kleurrijke gerecht gaan we voor Red Blauer Zweigelt: Oostenrijks rood, gemaakt van een blauwe druif, smaakt heerlijk bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 25 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier