voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, brunch
Recepten Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

ingrediënten

500 gram magere runderlappen

2 eetlepels olie

1 bakje boemboe voor rendang

400 milliliter kokosmelk

100 milliliter azijn

50 gram suiker

1 theelepel kurkuma

1 komkommer

30 gram boter

130 gram bloem

2 eieren

75 gram paneermeel

frituurolie


  • 1 Verdeel het rendangvlees in 8 porties. Bestuif je handen met bloem en vorm kroketjes van het vlees.
  • 2 Klop de eieren los in een diep bord. Verdeel de rest van de bloem en paneermeel ook over 2 diepe borden. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • 3 Frituur de kroketjes circa 3 minuten op 180ºC in de frituurolie. Laat uitlekken en serveer op brood met de zoetzure komkommer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 41 gram