voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, brunch
Recepten Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

ingrediënten

500 gram magere runderlappen

2 eetlepels olie

1 bakje boemboe voor rendang

400 milliliter kokosmelk

100 milliliter azijn

50 gram suiker

1 theelepel kurkuma

1 komkommer

30 gram boter

130 gram bloem

2 eieren

75 gram paneermeel

frituurolie


  • 1 Verdeel het rendangvlees in 8 porties. Bestuif je handen met bloem en vorm kroketjes van het vlees.
  • 2 Klop de eieren los in een diep bord. Verdeel de rest van de bloem en paneermeel ook over 2 diepe borden. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • 3 Frituur de kroketjes circa 3 minuten op 180ºC in de frituurolie. Laat uitlekken en serveer op brood met de zoetzure komkommer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 41 gram