voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Ribeye met bloemkool en kaassaus

Ribeye met bloemkool en kaassaus

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

1 bloemkool

125 gram boter

25 gram bloem

400 milliliter melk

100 gram belegen kaas

nootmuskaat

4 ribeyes

4 entrecotes

100 milliliter rundvleesbouillon


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Kook de bloemkoolroosjes in circa 7 minuten beetgaar.
  • 2 Smelt 25 gram boter, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus ontstaat. Laat de kaas al roerend in de saus smelten en breng op smaak met nootmuskaat.
  • 3 Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak hierin de ribeyes 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan.
  • 4 Voeg een scheutje bouillon toe aan het bakvet en roer tot een jus. Serveer de gekookte aardappels met het vlees en de jus.
  • 5 Leg de afgegoten bloemkoolroosjes in een warme schaal en giet de kaassaus erover. Bestrooi met peper.

bereidingstip

Kook de bloemkool niet, maar rooster hem eens. Bestrijk de bloemkoolroosjes met olijf- of arachideolie en rooster ze 15-20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven (200ºC).. Maak de kaassaus van dit recept wat pittiger van smaak. Roer 1 theelepel mosterd of kerriepoeder erdoor en vervang de belegen kaas door oude kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 53 gram