online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribeye met sinaasappel en rozemarijn

Ribeye met sinaasappel en rozemarijn

ingrediënten

4 ribeyes

4 biefstukken

450 gram krieltjes

2 courgettes

1 rode ui

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

100 milliliter tomatenketchup

3 teentjes knoflook

1 sinaasappel

75 milliliter olijfolie

50 milliliter balsamicoazijn

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel rozemarijn


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees ermee en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  • 2 Schep de krieltjes, courgette en ui door elkaar met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Roerbak de krieltjes of zet ze in de oven (220°C) en schep regelmatig om.
  • 3 Neem de ribeyes uit de marinade en rooster ze circa 3 minuten per kant op de hete barbecue of onder de ovengrill.Serveer de ribeye met sinaasappel en rozemarijn met de krieltjes en de groenten.

bereidingstip

Gebruik ½ eetlepel gerookt paprikapoeder in de marinade.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 38 gram