voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met abrikozen-tijmjus

Ribkarbonade met abrikozen-tijmjus

ingredi├źnten

4 ribkarbonades

500 gram bospenen

100 gram boter

1 citroen

2 eetlepels gembersiroop

500 gram krieltjes

1 eetlepel tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels abrikozenjam

4 abrikozen


  • 1 Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Kook de bospeen 4-5 minuten en giet af.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Stoof de bospeen met de rest van de boter, citroenrasp en -sap en gembersiroop circa 8 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar.
  • 4 Voeg de tijm, abrikozenjam en abrikozen bij de karbonades, roer door het bakvet en warm even mee. Serveer de karbonades met de bospeen en krieltjes.

bereidingstip

Ook lekker: 1 eetlepel honing in plaats van gembersiroop.. Neem in dit recept in plaats van tijm 1/2 eetlepel rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram