voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

ingredi├źnten

750 gram vastkokende aardappels

5 eetlepels zonnebloemolie

5 eetlepels olijfolie

4 ribkarbonades

2 zachtzure appels

1 theelepel verse rozemarijn

1 eetlepel honing

1 eetlepel gembersnippers

1 teentje knoflook

1 theelepel mosterd

2 eetlepels sherry

2 eetlepels witte wijn


  • 1 Bak de aardappels in 3 eetlepels olie. Verwarm een grillpan voor of zet de ovengrill aan.
  • 2 Bestrijk de karbonades met olie, bestrooi ze met zout en maal er peper over. Gril het vlees aan elke kant 3-4 minuten tot het lichtbruin en gaar is. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Kook intussen de appelpartjes met de rozemarijn, honing en gember 8 minuten in 2 eetlepels water.
  • 4 Meng de knoflook, mosterd en sherry erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de karbonades met de appel-rozemarijnsaus, de gebakken aardappels en een groene salade of doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 32 gram