online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met munt en pistache

Ribkarbonade met munt en pistache

ingredi├źnten

4 ribkarbonades

3 eetlepels kappertjes

1 bosje munt

2 teentjes knoflook

50 gram pistachenoten

1 eetlepel citroenschil

4 eetlepels olijfolie

75 gram boter

3 sjalotjes

1 ui

3 eetlepels witte wijn

1 eetlepel honing


  • 1 Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie.
  • 3 Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren.
  • 4 Maak intussen de muntsaus.
  • 5 Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes.
  • 6 Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken.
  • 7 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  • 8 Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt.
  • 9 Serveer de muntsaus bij de karbonades.
  • 10 Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.

bereidingstip

Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew- of pecannoten.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 38 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier