voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met munt en pistache

Ribkarbonade met munt en pistache

ingredi├źnten

4 ribkarbonades

3 eetlepels kappertjes

1 bosje munt

2 teentjes knoflook

50 gram pistachenoten

1 eetlepel citroenschil

4 eetlepels olijfolie

75 gram boter

3 sjalotjes

1 ui

3 eetlepels witte wijn

1 eetlepel honing


  • 1 Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie.
  • 3 Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren.
  • 4 Maak intussen de muntsaus.
  • 5 Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes.
  • 6 Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken.
  • 7 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  • 8 Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt.
  • 9 Serveer de muntsaus bij de karbonades.
  • 10 Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.

bereidingstip

Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew- of pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 38 gram