voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel

Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel

ingrediënten

3 sinaasappels

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

50 gram boter

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 ribkarbonades

8 sjalotjes

2 kaneelstokjes

1 mespunt cayennepeper

1 theelepel chilipoeder

250 milliliter vleesbouillon


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de schil.
  • 2 Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  • 3 Verhit de olie en de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom even aan.
  • 4 Fruit de sjalotten even mee. Voeg de sinaasappelrasp, de kaneelstokjes, de cayennepeper en de bouillon toe.
  • 5 Breng aan de kook en zet de pan afgedekt 45 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Schep de laatste 10 minuten de sinaasappelpartjes erdoor. Lekker met rodekool of spruitjes en gekookte aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram