voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met zomergroenten

Ribkarbonade met zomergroenten

ingrediënten

4 ribkarbonades

40 gram paneermeel

40 gram fijn broodkruim

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

3 eetlepels bloem

2 eieren

500 gram sperziebonen

100 milliliter olijfolie

100 milliliter arachideolie

750 gram aardappels

2 vleestomaten


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • 3 Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten.
  • 5 Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om.
  • 6 Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 41 gram