online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonade met zomergroenten

Ribkarbonade met zomergroenten

ingrediënten

4 ribkarbonades

40 gram paneermeel

40 gram fijn broodkruim

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

3 eetlepels bloem

2 eieren

500 gram sperziebonen

100 milliliter olijfolie

100 milliliter arachideolie

750 gram aardappels

2 vleestomaten


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • 3 Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten.
  • 5 Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om.
  • 6 Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 41 gram