online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Ribkarbonades met pruimen

Ribkarbonades met pruimen

ingrediënten

4 ribkarbonades

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 eetlepels grove mosterd

2 uien

200 gram zwarte pruimen zonder pit

450 gram krieltjes

200 gram magere spekreepjes

200 milliliter vleesbouillon

theelepel paprikapoeder


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de karbonades met zout en peper, en bak ze in de olie 3 minuten per kant. Bestrijk ze met mosterd en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 2 Bak de uiringen kort in het bakvet en schep ze op de karbonades.
  • 3 Verdeel de pruimen, krieltjes en spekreepjes erover. Giet de bouillon erover en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
  • 4 Zet het 20 minuten in het midden van de oven.

wijnadvies

De Spanje-liefhebbers kiezen voor een rode Vega Libre Roble. Italië-gangers doen een Merlot Cavendramin uit Veneto aan.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 42 gram