voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
recepten Ricotta-bosbessentaartje

Ricotta-bosbessentaartje

ingredi├źnten

150 gram biscuits

50 gram margarine

50 gram boter

4 blaadjes gelatine

5 eetlepels bosbessenjam

300 gram ricotta

100 gram bosbessen

100 gram bosbessen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier. Bevochtig de randen van de springvorm.
  • 2 Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine, meng de gesmolten margarine er goed door en druk dit aan op de bodem van de springvorm.
  • 3 Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven. Laat de gelatine weken in koud water.
  • 4 Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerende oplossen in de warme bosbessenjam.
  • 5 Roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbessengelei er gelijkmatig doorheen.
  • 6 Snijd een gedeelte van de bosbessen wat fijner en meng dit er ook door.
  • 7 Bewaar de rest voor de topping. Verdeel de bosbessenricotta over de springvorm, schud een paar keer om eventuele luchtbellen te voorkomen en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 9 Verdeel voor het serveren de rest van de bosbessen over de taart.
  • 10 Snijd de randen met een dun mesje los en verwijder de opstaande rand van de springvorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier