online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Ricotta-cheesecakes met frambozen

Ricotta-cheesecakes met frambozen

ingrediënten

100 gram tarwebiscuitjes

25 gram boter

250 gram ricotta

citroen

1 eetlepel bloem

2 eetlepels poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel arachideolie

100 gram frambozen

poedersuiker


benodigdheden

8 papieren cupcakevormpjes

1 muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
  • 3 Klop de ricotta los met de citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren.
  • 4 Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met olie.
  • 5 Verdeel de koekkruimels over de bodems en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • 6 Giet het ricottabeslag erin en leg er 3 frambozen op.
  • 7 Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 8 Neem uit de bakvorm en laat de cheesecakes geheel afkoelen op een rooster.
  • 9 Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast.
  • 10 Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker.
  • 11 Serveer eventueel met lobbig geslagen room.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier