online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Ricotta-cheesecakes met frambozen

Ricotta-cheesecakes met frambozen

ingrediënten

100 gram tarwebiscuitjes

25 gram boter

250 gram ricotta

citroen

1 eetlepel bloem

2 eetlepels poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel arachideolie

100 gram frambozen

poedersuiker


benodigdheden

8 papieren cupcakevormpjes

1 muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
  • 3 Klop de ricotta los met de citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren.
  • 4 Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met olie.
  • 5 Verdeel de koekkruimels over de bodems en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • 6 Giet het ricottabeslag erin en leg er 3 frambozen op.
  • 7 Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 8 Neem uit de bakvorm en laat de cheesecakes geheel afkoelen op een rooster.
  • 9 Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast.
  • 10 Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker.
  • 11 Serveer eventueel met lobbig geslagen room.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram