voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ricotta-ijs met bessen, witte chocolade en pistache

Ricotta-ijs met bessen, witte chocolade en pistache

ingredi├źnten

100 gram blauwe bessen

blauwe bes

2 eidooiers

40 gram fijne tafelsuiker

1 theelepel citroenrasp

250 gram ricotta

75 gram witte chocolade

50 gram pistachenoten

pistachenoten

eetbare bloemen


  • 1 Schep een lepel pistachepoeder in een schaaltje of coupe en schep daar bolletjes van het ijs op. Garneer met bessen, pistachenoten en eventueel eetbare bloemen.

wijnadvies

Moscato d’Asti en zomer­ fruit combineert perfect, helemaal met witte chocolade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram