voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

ingrediënten

150 gram boter

125 gram suiker

250 gram ricotta

3 mandarijnen

3 eieren

250 gram bloem

3 theelepels bakpoeder

2 eetlepels amandelschaafsel


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Klop de boter met de suiker circa 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de ricotta en mandarijnrasp toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 3 Voeg de eieren een voor een toe en klop circa 3 minuten goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer goed door.
  • 4 Schenk het beslag in het cakeblik en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de cake in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 10 gram