online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta met pistache en frambozen

Ricotta met pistache en frambozen

ingredi├źnten

8 amandelcantuccini

8 bitterkoekjes

30 gram boter

250 gram ricotta

1 zakje vanillesuiker

125 milliliter Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

2 blaadjes gelatine

150 gram frambozen

1 eetlepel suiker

25 gram pistachenoten


  • 1 Meng de koekkruimels met de boter.
  • 2 Verdeel het koekmengsel over 4 glaasjes en druk iets aan met de achterkant van een vochtig lepeltje.
  • 3 Meng de ricotta met de vanillesuiker, yoghurt en honing. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
  • 4 Week de gelatine in koud water.
  • 5 Houd enkele frambozen apart om te garneren.
  • 6 Verwarm de rest van de frambozen met de suiker en 1 eetlepel water.
  • 7 Knijp de gelatine uit en roer deze door de warme frambozen. Laat een beetje afkoelen.
  • 8 Rooster de pistachenoten en zet ze apart.
  • 9 Verdeel het frambozenmengsel over de ricotta en laat de desserts minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Garneer voor het serveren met de overige frambozen en pistachenoten.

bereidingstip

Vervang de frambozen door bramen.. Neem kwark in plaats van yoghurt.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 13 gram