voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ricotta met pistache en frambozen

Ricotta met pistache en frambozen

ingredi├źnten

8 amandelcantuccini

8 bitterkoekjes

30 gram boter

250 gram ricotta

1 zakje vanillesuiker

125 milliliter Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

2 blaadjes gelatine

150 gram frambozen

1 eetlepel suiker

25 gram pistachenoten


  • 1 Meng de koekkruimels met de boter.
  • 2 Verdeel het koekmengsel over 4 glaasjes en druk iets aan met de achterkant van een vochtig lepeltje.
  • 3 Meng de ricotta met de vanillesuiker, yoghurt en honing. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
  • 4 Week de gelatine in koud water.
  • 5 Houd enkele frambozen apart om te garneren.
  • 6 Verwarm de rest van de frambozen met de suiker en 1 eetlepel water.
  • 7 Knijp de gelatine uit en roer deze door de warme frambozen. Laat een beetje afkoelen.
  • 8 Rooster de pistachenoten en zet ze apart.
  • 9 Verdeel het frambozenmengsel over de ricotta en laat de desserts minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Garneer voor het serveren met de overige frambozen en pistachenoten.

bereidingstip

Vervang de frambozen door bramen.. Neem kwark in plaats van yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 13 gram