online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta met pistachenootjes en frambozen

Ricotta met pistachenootjes en frambozen

ingredi├źnten

8 amandelcantuccini

8 bitterkoekjes

30 gram boter

250 gram ricotta

1 zakje vanillesuiker

125 milliliter Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

2 blaadjes gelatine

150 gram frambozen

1 eetlepel suiker

25 gram pistachenoten


  • 1 Meng de koekkruimels met de boter. Verdeel het koekmengsel over 4 glaasjes en druk iets aan met de achterkant van een vochtig lepeltje.
  • 2 Meng de ricotta met de vanillesuiker, de yoghurt en de honing. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
  • 3 Week de gelatine in koud water. Houd enkele frambozen apart om te garneren. Verwarm de rest van de frambozen met de suiker en 1 eetlepel water.
  • 4 Knijp de gelatine uit en roer deze door de warme frambozen. Laat een beetje afkoelen.
  • 5 Rooster de pistachenoten en zet ze apart.
  • 6 Verdeel het frambozenmengsel over de ricotta en laat de desserts minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Garneer voor het serveren met de overige frambozen en pistachenoten.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 11 gram