voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta met pistachenootjes en frambozen

Ricotta met pistachenootjes en frambozen

ingredi├źnten

8 amandelcantuccini

8 bitterkoekjes

30 gram boter

250 gram ricotta

1 zakje vanillesuiker

125 milliliter Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

2 blaadjes gelatine

150 gram frambozen

1 eetlepel suiker

25 gram pistachenoten


  • 1 Meng de koekkruimels met de boter. Verdeel het koekmengsel over 4 glaasjes en druk iets aan met de achterkant van een vochtig lepeltje.
  • 2 Meng de ricotta met de vanillesuiker, de yoghurt en de honing. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
  • 3 Week de gelatine in koud water. Houd enkele frambozen apart om te garneren. Verwarm de rest van de frambozen met de suiker en 1 eetlepel water.
  • 4 Knijp de gelatine uit en roer deze door de warme frambozen. Laat een beetje afkoelen.
  • 5 Rooster de pistachenoten en zet ze apart.
  • 6 Verdeel het frambozenmengsel over de ricotta en laat de desserts minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Garneer voor het serveren met de overige frambozen en pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 11 gram