voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

ingrediënten

200 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels poedersuiker

125 gram ricotta

250 milliliter witte wijn

2 eetlepels suiker

2 handperen

50 gram walnoten

2 eetlepels honing


  • 1 Klop de slagroom met de vanille- en poedersuiker stijf. Schep vervolgens de ricotta erbij en klop zachtjes tot een luchtige mousse. Zet de mousse in de koelkast.
  • 2 Verwarm de wijn en kristalsuiker in een steelpan en pocheer hierin de perenblokjes circa 10 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Schep de peren uit de pan, laat afkoelen en kook het kookvocht in tot een siroop.
  • 4 Verdeel de peren over 4 glaasjes, druppel er wat siroop over en schep er wat ricottamousse bij.
  • 5 Bestrooi met de gehakte walnoten en laat nog 1 uur koelen in de koelkast.
  • 6 Besprenkel vlak voor het serveren met wat honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram