online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

ingredi├źnten

200 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels poedersuiker

125 gram ricotta

250 milliliter witte wijn

2 eetlepels suiker

2 handperen

50 gram walnoten

2 eetlepels honing


  • 1 Klop de slagroom met de vanille- en poedersuiker stijf. Schep vervolgens de ricotta erbij en klop zachtjes tot een luchtige mousse. Zet de mousse in de koelkast.
  • 2 Verwarm de wijn en kristalsuiker in een steelpan en pocheer hierin de perenblokjes circa 10 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Schep de peren uit de pan, laat afkoelen en kook het kookvocht in tot een siroop.
  • 4 Verdeel de peren over 4 glaasjes, druppel er wat siroop over en schep er wat ricottamousse bij.
  • 5 Bestrooi met de gehakte walnoten en laat nog 1 uur koelen in de koelkast.
  • 6 Besprenkel vlak voor het serveren met wat honing.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram