voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricotta-mousse met witte chocolade en gekonfijte rode peper

Ricotta-mousse met witte chocolade en gekonfijte rode peper

ingrediënten

200 gram suiker

2 rode pepers

1 eidooier

1 eetlepel suiker

100 milliliter volle melk

150 gram witte chocolade

sinaasappel

200 gram ricotta

muntblaadje


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop in een kom de eidooier met de suiker geel en schuimig. Breng de melk tegen de kook aan en voeg dan al kloppend toe aan het eimengsel. Giet alles terug in de pan en laat de vla op een lage stand al roerend 2 minuten garen.
  • 2 Schep de chocolade in een kom en voeg al roerend de warme vla toe. Klop totdat alle chocolade is gesmolten en het geheel is afgekoeld.
  • 3 Roer de sinaasappelrasp en ricotta door de chocoladevla en verdeel over 4 glaasjes. Laat in de koelkast 2 uur opstijven.
  • 4 Garneer de mousse met de gekonfijte pepers en een muntblaadje.

wijnadvies

De bubbels van een glas halfzoete Gran Españoso Cava Demi Sec blussen het effect van de rode pepers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 8 gram