voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ricottapannenkoekjes met kersen

Ricottapannenkoekjes met kersen

ingrediënten

250 gram ricotta

125 milliliter melk

2 eieren

1 citroen

100 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

arachideolie

1 pot kersen zonder pit

poedersuiker


benodigdheden

gourmetstel

  • 1 Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • 2 Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  • 3 Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
  • 4 Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Dit toetje is ook heel lekker met karamelsaus en plakjes banaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 4 gram