online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ricottapompoenpudding

Ricottapompoenpudding

ingrediënten

150 gram pompoenen

1 zakje vanillesuiker

4 eieren

3 eetlepels suiker

150 gram ricotta

1 eetlepel sinaasappelsap

1 theelepel sinaasappelrasp

mespunt kaneelpoeder

poedersuiker


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Meng de pompoen met de vanillesuiker en een paar eetlepels water en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Pureer en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers met de suiker met een mixer tot een lichtgele mousse. Roer de ricotta, sinaasappelsap en -rasp, kaneel en afgekoelde pompoenpuree erdoor.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het ricottamengsel. Verdeel over de puddingvormpjes en zet de vormpjes in een ovenschaal.
  • 4 Vul de schaal met kokend water tot de vormpjes half onderstaan. Dek af met aluminiumfolie en stoom de puddinkjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 5 Laat ze afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker. Stort de puddinkjes eventueel uit de vormpjes.
  • 6 Lekker met wat fruit en slagroom.

wijnadvies

Zoet eindig je met Castillo de las Almenas moscatel.


voedingswaarde

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 7 gram