online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rigatoni met broccoli en gorgonzola

Rigatoni met broccoli en gorgonzola

ingredi├źnten

250 gram rigatone

250 gram penne

700 gram broccoli

200 milliliter slagroom

150 gram gorgonzola

1 teentje knoflook

100 gram rucola

2 eetlepels balsamicoazijn


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Voeg circa 6 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta en kook mee.
  • 3 Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 4 Meng de room met de gorgonzola en knoflook tot een romige saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pasta en broccoli af, roer de gorgonzolasaus erdoor en warm kort door.
  • 6 Bestrooi met de walnoten, verdeel de rucola erover en besprenkel met balsamicoazijn.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 23 gram