online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rijkgevulde vissoep

Rijkgevulde vissoep

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 snufje saffraan

2 tomaten

1 eetlepel bloem

200 milliliter droge witte wijn

1 liter visbouillon (van fond)

1 liter visbouillon van tablet

500 gram visfilets

200 gram gemengde zeevruchten

1 handje prei

1 handje lente-/bosui


bereiden
  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg een snuf saffraan, de tomaten en bloem toe roerbak een paar minuten.
  • 2 Voeg de wijn en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken.
  • 3 Snijd de visfilet naar keuze in blokjes en voeg samen met de gemengde zeevruchten toe aan de bouillon.
  • 4 Gaar de vis maximaal 10 minuten en maak de soep af met ragfijn gesneden preiringetjes of bosui. Serveer direct.

wijnadvies

Een Zuid- Franse Sensas Syrah rosé is een aanrader bij dit recept.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram