voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Rijstebrij met rozijnensaus

Rijstebrij met rozijnensaus

ingredi├źnten

1 liter melk

200 gram dessertrijst

200 gram risottorijst

50 gram boter

100 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram rozijnen


  • 1 Breng de melk met de rijst en een snuf zout aan de kook en roer goed door. Laat de rijst op een lage stand onder af en toe roeren in 15-20 minuten zachtjes koken.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan en roer de suiker en kaneelpoeder erdoor tot de suiker is gesmolten. Schep de rozijnen erdoor en verwarm even mee.
  • 3 Schep de warme rijstebrij in kommen en lepel er wat rozijnensaus over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 13 gram