online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Rijstevlaai met perzik en chocolade

Rijstevlaai met perzik en chocolade

ingrediënten

820 gram halve perziken op siroop

250 milliliter slagroom

100 gram dessertrijst

1 eetlepel custardpoeder

50 gram witte basterdsuiker

2 theelepels citroensap

2 eieren

240 gram croissantdeeg

100 gram pure chocolade

100 gram pure chocolade


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de perziken af en vang het sap op. Snijd de perzik in stukjes.
  • 2 Breng slagroom, 250 ml sap en de rijst al roerend aan de kook. Kook de rijst zachtjes gaar.
  • 3 Roer de custardpoeder, de helft van de suiker, de citroenrasp en de perzikstukjes erdoor.
  • 4 Splits de eieren. Klop de dooiers lichtschuimig en roer ze door de rijst.
  • 5 Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel dit door het rijstmengsel.
  • 6 Bekleed de vlaaivorm met het croissantdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 7 Verdeel het rijstmengsel erover en strijk dit vlak. Bak de vlaai in 30-35 minuten in de oven gaar. Bestrooi het gebak voor het serveren met de chocolade.

wijnadvies

Portly Sweet White zal het heerlijk doen vanwege de perzik. Maar ook de YellowTail Moscato en Château David Bordeaux Moelleux zijn een prima keuze.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 9 gram