online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Rijstpudding met kersen en cranberry's

Rijstpudding met kersen en cranberry's

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

500 milliliter melk

2 zakjes vanillesuiker

100 gram dessertrijst

2 eetlepels amandellikeur

125 milliliter slagroom

25 gram suiker

75 gram gedroogde cranberry's

75 gram rozijnen

2 eetlepels bessenjenever

2 eetlepels kirsch

350 gram kersen

1 eetlepel aardappelzetmeel

1 eetlepel maizena

gekleurde marsepein

kerstchocolaatje


benodigdheden

puddingvorm

uitsteekvormpje

  • 1 Wel de cranberry’s in de bessenjenever.
  • 2 Maak de randen van de pudding in de vorm een beetje los met een mesje of door te duwen met je vingers. Schud de pudding een beetje en keer om op een schaal.
  • 3 Verwarm de kersen met sap. Voeg de cranberry’s met bessenjenever toe en bind de saus met aangelengd aardappelzetmeel. Schep de warme saus over de pudding.
  • 4 Steek sterren uit de marsepein. Garneer de rijstpudding met marsepeinen sterren of kerstchocolaatjes.

bereidingstip

Vervang de dessertrijst in dit recept eventueel door risottorijst.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 10 gram