voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Rijstpudding met kokosmelk en mango-granaatappelsaus

Rijstpudding met kokosmelk en mango-granaatappelsaus

ingredi├źnten

100 gram witte rijst

100 milliliter kokosmelk

4 blaadjes gelatine

75 milliliter melk

2 eieren

50 gram witte basterdsuiker

limoen

1 mango

limoen

1 granaatappel


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Verwarm de melk. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme melk, laat niet meer koken.
  • 2 Klop de eidooiers minimaal 3 minuten met de basterdsuiker, limoenrasp en -sap tot een lichtgeel en luchtig mengsel. Klop de warme melk rustig erdoorheen, roer de afgekoelde rijst erdoor en meng goed.
  • 3 Klop in een andere brandschone kom met schone gardes de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel het eiwit door het rijstmengsel.
  • 4 Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het rijstmengsel erin. Laat afkoelen en laat dan afgedekt minimaal 2 uur verder opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Heb je alleen een puddingvorm van 1 liter? Bij dit recept kun je gewoon de hoeveelheden verdubbelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 8 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier