voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Rijstpudding met kokosmelk en mango-granaatappelsaus

Rijstpudding met kokosmelk en mango-granaatappelsaus

ingredi├źnten

100 gram witte rijst

100 milliliter kokosmelk

4 blaadjes gelatine

75 milliliter melk

2 eieren

50 gram witte basterdsuiker

limoen

1 mango

limoen

1 granaatappel


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Verwarm de melk. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme melk, laat niet meer koken.
  • 2 Klop de eidooiers minimaal 3 minuten met de basterdsuiker, limoenrasp en -sap tot een lichtgeel en luchtig mengsel. Klop de warme melk rustig erdoorheen, roer de afgekoelde rijst erdoor en meng goed.
  • 3 Klop in een andere brandschone kom met schone gardes de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel het eiwit door het rijstmengsel.
  • 4 Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het rijstmengsel erin. Laat afkoelen en laat dan afgedekt minimaal 2 uur verder opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Heb je alleen een puddingvorm van 1 liter? Bij dit recept kun je gewoon de hoeveelheden verdubbelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 8 gram