online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

ingredi├źnten

1 kippenbouillontablet

100 gram sperziebonen

100 gram sugarsnaps

100 gram doperwten

300 gram witte rijst

300 gram gele rijst

6 eetlepels olijfolie

250 gram kalkoenfilets

4 lente-/bosuitjes

2 eetlepels citroensap

1 theelepel mosterd


  • 1 Breng 700 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de sperziebonen toe en kook deze 2 minuten.
  • 2 Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de doperwten toe en schep daarna direct alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een bak met koud water. Laat even goed uitlekken en snijd dan de sperziebonen en sugarsnaps in kleine stukjes.
  • 4 Kook de rijst in de overgebleven bouillon en giet deze af. Laat de rijst uitstomen en uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kalkoenblokjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Meng de groenten met de bosui, rijst en kalkoen.
  • 7 Klop het citroensap los met de mosterd en de rest van de olie en schep de dressing door de salade. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 24 gram