voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Rijstsalade met kip en cashewnoten

Rijstsalade met kip en cashewnoten

ingredi├źnten

1 rode paprika

1 lente-/bosui

150 gram kipfilets

2 halve perziken

125 gram witte snelkookrijst

75 gram gezouten cashewnoten

100 milliliter yoghurtdressing met tuinkruiden


  • 1 Breng 1 liter water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de paprikastukjes de laatste 5 minuten mee.
  • 2 Giet de rijst en paprika af in een zeef en spoel goed onder de koude kraan.
  • 3 Meng rijst en paprika met het bosuitje, de kipfilet, perzik en cashewnoten en schep de yoghurtdressing erdoor.
  • 4 Verdeel de rijstsalade over 4 kommetjes en zet in elk kommetje een vork.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 16 gram