voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Rijstsalade met sardines

Rijstsalade met sardines

ingrediënten

300 gram rijst

1 groentebouillontablet

1 kippenbouillontablet

2 blikken sardines

4 tomaten

4 eetlepels olijven

1 ui

handje verse peterselie

handje verse kruiden

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel witte wijnazijn


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillontablet beetgaar. Giet af, laat uitstomen en daarna uitgespreid in een kom afkoelen.
  • 2 Verdeel de sardines in stukjes en meng ze met de rest van de ingrediënten door de afgekoelde rijst.
  • 3 Klop de olie met citroensap of azijn los en schep dit door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • 4 Lekker met stokbrood en aioli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 16 gram