voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Rijstschotel met kip en vis

Rijstschotel met kip en vis

ingrediënten

1 rode paprika

3 teentjes knoflook

1 ui

8 eetlepels olijfolie

400 gram kipfilets

1 gele paprika

1 groene paprika

300 gram witte rijst

180 gram sardinefilets

bos peterselie

1 citroen


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan. Laat de paprika afkoelen in een zak.
  • 2 Verwijder het vel en pureer de paprika met de knoflook, de ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • 3 Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren).
  • 4 Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kook de rijst.
  • 5 Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
  • 6 Voeg de overgebleven marinade toe. Bak de paprika's in de rest van de olijfolie.
  • 7 Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 40 gram