voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

ingrediënten

300 gram witte rijst

1 eetlepel ketjap

1 theelepel sambal oelek

400 gram zalmfilets

3 eetlepels olie

1 struik paksoi

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel pinda


  • 1 Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen op een schaal.
  • 2 Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalm erdoor.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de afgekoelde rijst op een hoge stand in een paar minuten knapperig.
  • 4 Voeg de zalmblokjes toe en bak nog enkele minuten mee. Schep de rijstschotel in een ovenschaal en houd warm in de oven op 75°C.
  • 5 Verhit de rest van de olie en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad op een hoge stand beetgaar.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijstschotel met de paksoi.

bereidingstip

Maak dit recept met gekookte rijst van de vorige dag, handig om restjes op te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 27 gram