voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risi e bisi

Risi e bisi

ingredi├źnten

2 uien

100 gram pancetta

100 gram bacon

50 gram boter

400 gram diepvriesdoperwten

1 liter kippenbouillon

1 liter vleesbouillon

400 gram risottorijst

2 eetlepels verse peterselie

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Bak de uien en pancetta in de helft van de boter.
  • 2 Kook de doperwten 5 minuten in 250 ml bouillon. Giet af, vang de bouillon op en voeg toe aan de rest van de bouillon. Houd de doperwten apart.
  • 3 Voeg de rijst toe aan de ui en pancetta en verwarm al omscheppend tot de rijstkorrels glanzen.
  • 4 Voeg een scheutje bouillon toe en giet, telkens als de bouillon is opgenomen, een scheutje bouillon erbij. Laat de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar worden.
  • 5 Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de rijst.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en meng de rest van de boter, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor.
  • 7 Laat de risi e bisi met het deksel op de pan nog circa 2 minuten staan voor het serveren zodat het gerecht dik vloeibaar is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 23 gram