online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risi e bisi

Risi e bisi

ingrediënten

2 uien

100 gram pancetta

100 gram bacon

50 gram boter

400 gram diepvriesdoperwten

1 liter kippenbouillon

1 liter vleesbouillon

400 gram risottorijst

2 eetlepels verse peterselie

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Bak de uien en pancetta in de helft van de boter.
  • 2 Kook de doperwten 5 minuten in 250 ml bouillon. Giet af, vang de bouillon op en voeg toe aan de rest van de bouillon. Houd de doperwten apart.
  • 3 Voeg de rijst toe aan de ui en pancetta en verwarm al omscheppend tot de rijstkorrels glanzen.
  • 4 Voeg een scheutje bouillon toe en giet, telkens als de bouillon is opgenomen, een scheutje bouillon erbij. Laat de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar worden.
  • 5 Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de rijst.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en meng de rest van de boter, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor.
  • 7 Laat de risi e bisi met het deksel op de pan nog circa 2 minuten staan voor het serveren zodat het gerecht dik vloeibaar is.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 23 gram