online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met asperges en garnalen

Risotto met asperges en garnalen

ingrediënten

500 gram asperges

50 gram boter

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

400 gram risottorijst

1 liter visbouillon van tablet

1 liter visfond

150 milliliter witte wijn

300 gram garnalen

100 gram pecorinokaas

100 gram rucola


  • 1 Schil de asperges en verwijder ongeveer 3 cm van het uiteinde. Snijd de aspergepunten eraf en leg deze apart. Verdeel de rest in kleine stukjes.
  • 2 Fruit de sjalotjes in de olijfolie en de helft van de boter. Schep de aspergestukjes erdoor en bak ze even mee.
  • 3 Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels glanzen. Giet de witte wijn erbij en laat deze op een hoge stand verdampen. Schenk daarna beetje bij beetje de visbouillon erbij en laat zachtjes 12 minuten koken. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen.
  • 4 Schep de laatste 5 minuten de aspergepunten en de garnalen erdoor.
  • 5 Meng, van de warmtebron af, de rest van de boter en de kaas erdoor. Bestrooi het gerecht met gehakte rucola.

wijnadvies

Als begeleider wordt een Soave of een Orvieto uit Italië voorgedragen (9-11°C).


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 30 gram