online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met champignons en spinazie

Risotto met champignons en spinazie

ingredi├źnten

4 eetlepels olie

1 ui

250 gram champignons

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

300 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram oude kaas

600 gram spinazie


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en kruiden toe en fruit nog even mee.
  • 4 Roer de rijst erdoor tot deze glanst en giet dan beetje bij beetje de hete bouillon erbij. Blijf roeren tot de rijst de bouillon bijna geheel heeft opgenomen en voeg dan weer wat bouillon toe. Na circa 20 minuten is de rijst beetgaar.
  • 5 Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  • 6 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de spinazie heel kort zodat deze net slinkt. Breng op smaak met zout en peper en serveer de spinazie op de risotto. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 17 gram