online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met garnalen en bieslook

Risotto met garnalen en bieslook

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels olijfolie

300 gram risottorijst

1 ui

300 gram wokgarnalen

300 gram risottorijst

600 milliliter visbouillon van 1 tablet

400 gram grote garnalen

1 handje bieslook

1 ui (versnippert)

600 ml visbouillon van 1 tablet (heet)

1 handje bieslook (gehakt)


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht. Voeg de risottorijst toe en roer door de olie.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht. Voeg de rijst toe en roer door de olie.
  • 3 Verhit intussen nog 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de garnalen om en om in circa 5 minuten gaar. Schep ze samen met de bieslook door de risotto.
  • 4 Giet 150 ml visbouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na circa 20 minuten roeren is de risotto beetgaar.
  • 5 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de garnalen om en om in circa 5 minuten gaar. Schep ze samen met de bieslook door de risotto.
  • 6 Giet 600 ml visbouillon bij de risottorijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na circa 20 minuten roeren is de risotto beetgaar.

bereidingstip

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

wijnadvies

Dit recept vormt een onverslaanbare ‘combinazione’ met de Soave van Mastio della Loggia.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 25 gram