online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met gepofte tomaat en kaas

Risotto met gepofte tomaat en kaas

ingrediënten

8 tomaten

2 theelepels gedroogde oregano

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

3 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

200 gram risottorijst

scheutje witte wijn

500 milliliter groentebouillon

2 eetlepels verse basilicum

50 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, bestrooi ze met de oregano en peper en zet ze naast elkaar op een bakplaat met de snijkant boven. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze 20 minuten in de oven.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe en laat dit al roerend door de rijst opnemen.
  • 4 Voeg daarna een scheut bouillon toe en roer tot de rijst deze heeft opgenomen. Herhaal dit tot de risotto een stevige bite heeft.
  • 5 Schep van de warmtebron af de basilicum en kaas erdoor.
  • 6 Serveer de risotto op warme borden met de gepofte tomaten erop. Bestrooi met de peterselie.
  • 7 Lekker met een salade.

bereidingstip

Schep eens 200 gram diepvriesdoperwten door de risotto.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 10 gram