voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met groene asperges, ham en ei

Risotto met groene asperges, ham en ei

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

500 milliliter kippenbouillon

500 gram groene asperges

1 eetlepel olie

150 gram beenhammen

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas

4 eieren

4 eieren

2 eetlepels verse kervel

2 eetlepels verse dille


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Snijd de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met olie.
  • 6 Gril de asperges in een grillpan om en om in een paar minuten lichtbruin. Houd ze even warm onder een bord.
  • 7 Roer de ham, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden. Leg er enkele gegrilde asperges en 1 ei bovenop. Bestrooi met wat groene kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 23 gram