online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met groene asperges, ham en ei

Risotto met groene asperges, ham en ei

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

500 milliliter kippenbouillon

500 gram groene asperges

1 eetlepel olie

150 gram beenhammen

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas

4 eieren

4 eieren

2 eetlepels verse kervel

2 eetlepels verse dille


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Snijd de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met olie.
  • 6 Gril de asperges in een grillpan om en om in een paar minuten lichtbruin. Houd ze even warm onder een bord.
  • 7 Roer de ham, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden. Leg er enkele gegrilde asperges en 1 ei bovenop. Bestrooi met wat groene kruiden.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 23 gram