online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met rode wijn en champignons

Risotto met rode wijn en champignons

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

100 gram parmaham

200 gram champignons

1 theelepel rozemarijnnaaldje

1 theelepel gedroogde rozemarijn

300 gram risottorijst

200 milliliter rode wijn

600 milliliter vleesbouillon van 1 tablet

1 eetlepel boter


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Voeg de parmaham, champignons en rozemarijn toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
  • 3 Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  • 4 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  • 5 Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 13 gram